петък, 8 май 2009 г.

Да надмислим конкуренцията с “Guerrilla Marketing”

Какво е конкуренцията за нас? Това е нашият най-голям враг, но и нашият най-голям двигател! Навсякъде около нас е изпълнено с врагове, които се конкурират за едно и също нещо – нашия КЛИЕНТ! Те са тук, за да откраднат нашите настоящи и потенциални клиенти, добрите и честни хора, които купуват и би трябвало да купуват това, което ние продаваме.

Нашите конкуренти се различават с това, че те са собственици на малък и среден бизнес (че дори и корпоративният бизнес иска да ни вземе нашите клиенти, спечелени с толкова много труд, усилия и време!). Някои от конкурентите ни са много по-големи от нас. Други имат силата и характера на "Годзила". Много от тях са по-добре финансирани от нас. Други са в този бизнес много отдавна!

Тези конкуренти просперират на базата на конкуренцията. Те са тук, за да ни превземат, да ни купят, да ни изблъскат от позициите и да ни прегазят по всеки възможен начин. Те са наоколо, за да изтръгнат прихода от нашите настоящи, потенциални и минали клиенти. Те са тук, за да привлекат вниманието на всеки "чистокръвен" потребител, който чете вестници, слуша радио, гледа телевизия, взима пощата си, чете съобщенията си от пощенската си кутия в Интернет, посещава уеб сайтове, портали, членува в социални общности и т.н.

Нашите конкуренти означават бизнес - нашият бизнес и нашите печалби. Някои от тях могат да си позволят повече реклами в повече вестници и повече рекламни клипове в повече радио и телевизионни станции, отколкото ние някога сме си мечтали. Те могат да изпращат с директна поща повече рекламни материали до повече хора, отколкото ние някога сме изпращали. Те могат да харчат много повече пари във всяка област на маркетинга, която може да се купи с пари.

Но те не винаги могат ни "надмислят"! Ето това е отличителната черта на Guerrilla Marketing. Ако Вие инвестирате време, енергия и въображение, можете да постигнете същата сила на маркетинга, която Вашите конкуренти постигат, но с цената на много изхарчени пари.

Ако вземете решение да прилагате нови стратегии и да практикувате нови тактики, да тествате нестандартни и неизползвани маркетинг методи, Вие можете да увеличите Вашия бизнес и Вашите печалби по-бързо и с по-малко средства от Вашите конкуренти! Ако започнете да използвате ефективен, но не толкова скъп арсенал, подбран от над 100-те потенциални маркетинг средства в реалния свят и поне още толкова в Интернет, които средства са достъпни за Вас и повече от половината от тях са безплатни, в действителност Вие можете да "надмислите конкуренцията" и да я победите!

Винаги, когато консултирам мои клиенти по отношение на избора и интегрирането на маркетинг средства офлайн и онлайн, използвам списъците със 100 маркетинг средства на Guerrilla Marketing в реалния свят и в Интернет.

На всички Вас - читателите на моя блог, посветен на Guerrilla Marketing, които желаят да научат кои са тези средства, ще предоставя списъка със 100 маркетинг средства офлайн и 100 маркетинг средства онлайн безплатно! За целта съм създала аутопреспондер в Интернет, които съдържа тези 200 маркетинг средства и ще ви го изпрати само за броени минути, ако изпратите празен е-mail до: 200Marketing@sendfree.com

2 коментара:

  1. Нещо има проблем с мейлинг листата, върна ми грешка след като изпратих празен мейл.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте г-н Петков,

    Моля, изпратете ми на janet@jnn-marketing.com Вашият е-мейл и ще Ви изпратя списъка като прикачен файл. Случва се понякога да има грешка при аутореспондерите ;-)

    Поздрави,

    Жанет

    ОтговорИзтриване