събота, 26 септември 2009 г.

Guerrilla Marketing. Ауторесподерът - Вашият Интернет Секретар!

"Какво е аутореспондерът?" - ще попитат някои, а други ще отговорят: "Моят интернет-секретар" или "онлайн-секретар". Аутореспондерът е автоматична система за отговор чрез е-мейл. Можем да дефинираме аутореспондерите и като е-мейл при поискване. Все повече нараства броят на фирмите с е-маркетинг стратегия, които използуват аутореспондерите като ефективно маркетинг-средство. Аутореспондерът е средството, което спестява време при отговор на често срещани въпроси, изпратени по е-мейл от потенциални клиенти, изпращане на статии в определена област на интерес и т.н.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Аутореспондерът работи 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, независимо дали Вие работите, спите или сте във ваканция. Когато потенциален клиент изпрати е-мейл до адреса на Вашия аутореспондер, системата автоматично изпраща и то веднага информацията, която Вие сте заложили в него. Потенциалният клиент не въвежда никакъв текст в електронното съобщение до адреса на аутореспондера. Аутореспондерът знае каква информация, на кого да я изпрати и я изпраща веднага!

Ако изпратите обикновен е-мейл до търговския отдел на фирмата, то първо ще трябва да въведете текст с описание от каква информация се нуждаете, след това ще се наложи да чакате (в най-добрия случай до 24 часа) за да я получите. Ние, хората желаем да получаваме информацията веднага, без да се налага да чакаме или да обясняваме надълго и нашироко и да повтаряме. Поради този факт, аутореспондерите, чрез изпращането веднага на поисканата информация към потенциалния клиент, изграждат доверие у него към Вашата фирма. И в света на Интернет хората ще купуват от този, комуто имат доверие!

ФУНКЦИИ

Съществуват много безплатни аутореспондери. Можете да ги намерите на адреси: http://www.sendfree.com/ и http://www.getresponse.com/ Срещу минимална цена можете да се абонирате и за по-умни и професионални аутореспондери, които могат да:
- персонализират Вашите съобщения;
- изпращат съобщенията до неограничен брой потенциални и съществуващи клиенти;
- изпращат неограничена серия от съобщения;
- изпращат в определен от Вас ден, конкретно съобщение;
- измерват реалната ефективност. Изпращат Ви отчет с имената, е-майл адресите на потенциалните или съществуващи клиенти, които са проявили интерес към информацията, която предоставяте чрез аутореспондерите и са я поискали.

ИЗМЕРИМОСТ

Измеримостта е задължителна за аутореспондерите и те я отчитат вместо Вас! Получавате отчет, съдържащ име, е-мейл, час и дата, кой адрес на аутореспондер е изискан, можете дори да направите експорт на базата данни с е-мейл адреси и да продължите да изграждате и поддържате дълготрайни взаимоотношения онлайн, използвайки Вашата CRM (Customer Relationship Management) система. Аутореспондерите изграждат доверие у потенциалните клиенти към Вашата фирма.

Като всяко едно маркетингово средство и аутореспондерите, трябва да се рекламират за да доведат до резултат. За тази цел е необходимо да разработите Ваша система за промоция и реклама на аутореспондерите. Като начало, включете ги в публикуваната информация за Вашата фирма в специализираните каталози, рекламите, всички фирмени печатни материали, визитки, бланки, брошури, електронния подпис, който прикрепяте към всяко електронно съобщение, Интернет страницата на Вашата фирма, блога Ви, групата Ви във Facebook. Можете да проведете директен е-мейл маркетинг към всички контакти от Вашата база данни. След което всеки ден ще получавате отчет за имената и е-мейл адресите на тези, които са изискали информацията, изпратена от аутореспондерите. Дефинирайте ги в отделна е-мейл група и създайте маркетингова програма за тях. Те имат еднакви интереси в областта на предоставената информация от аутореспондерите и ще оценят последващите Ви маркетингови действия. Целта за Вас е да спечелите доверието им и да ги превърнете във Ваши клиенти!

ПРИМЕР

Ако желаете да получите списъка с 200 маркетинг средства на Guerrilla Marketing (100 офлайн и 100 онлайн и над половината от тях са безплатни), изпратете празен е-мейл до аутореспондер: 200GM@sendfree.com и до минута ще получите списъка по е-мейл във Вашата пощенска кутия.

......................................................................................................

Продължавам да пътувам из страната и да бъда по-близо на Вас с еднодневната интензивна практическа лекция “Guerrilla Marketing: Интернет маркетингът за твоя УСПЕХ!”. Предстоят семинарите на 23.10.2009 Стара Загора 06.11.2009 Русе 13.11.2009 Велико Търново 20.11.2009 София и 27.11.2009 Пловдив. За 1 ден ще научите защо Интернет маркетингът е най-ефективният маркетинг канал за привличане на нови клиенти, кое работи в Интернет, кое не работи в Интернет и защо, подкрепено с много примери от практиката ми!

За повече информация и онлайн регистрация, посетете: http://www.guerrilla-marketing.eu/

Няма коментари:

Публикуване на коментар