събота, 17 април 2010 г.

Guerrilla Marketing. Психологията на Интернет маркетинга – част 2 от 4

След като разгледахме първия от четирите аспекта на човешката природа, който има голямо влияние върху Интернет маркетинга - любознателността, публикуван в предишния пост на адрес: http://jnnmarketing.blogspot.com/2010/03/guerrilla-marketing-1-4.html ще Ви запозная с втория по ред аспект на човешката природа:

ЖЕЛАНИЕТО ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ПРОДУКТ СЪС ЗНАЧИМА СТОЙНОСТ
НА НАЙ-ИЗГОДНА ЦЕНА

Хората желаят най-доброто и искат да са убедени, че го получават на на-изгодната цена. Никой не би искал да се чувствува като човек, който е платил твърде много за нищо. Така, че трябва да им дадете впечатляваща за тях стойност на най-изгодна цена.

Пример: С маркетинга на Вашия информационен продукт, можете да обясните колко време сте инвестирали за да го създадете, колко хора от Вашия екип са посветили своето време на този проект, какъв обем информация е обработен, колко инвестиции сте направили за да създадете този продукт.

Така например, когато създавахме съдържанието на страницата в Интернет за маркетирането на доклада с резултатите от “Национално проучване на използването на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) сред малкия и средния бизнес в България” преди години, подчертахме, че докладът съдържа 154 страници, изпълнени с над 160 графики, 60 таблици и предоставя отговорите на 86 въпроса в областта на компютърния хардуер, LAN/WAN, софтуер, интернет и ИТ услуги.

Обърнахме внимание на следните факти:
1. Целевата група за проучването е съставена от 1680 фирми, подбрани от предварителна селекция на 5000 малки и средни предприятия, чиито профил отговаря на изискванията на изследването.
2. Фирмите-респонденти са с различен предмет на дейност: производители от различни типове индустрии; дистрибуция и логистика; услуги и др.
3. Само за събирането на данните за проучването, чрез провеждане на лични интервютата са инвестирани над 850 часа на 17 консултанти.
4. Проектът постигна 427 респондента от малкия и средния бизнес от цялата страна. Това е първото национално проучване в България от такъв мащаб.

След като вече мина достатъчно време от проучването, за да предоставим възможност да повече хора да бъдат информирани, създадохме заедно със Saga Technology “Бяла книга на информационните и комуникационните технологии в малкия и средния бизнес” – 5000 копия в печатна версия и създадохме и електронна версия в pdf формат, в която включихме и части от това проучване. Ако желаете, можете да се регистрирате и да изтеглите безплатно Бялата книга на адрес:
http://www.jnn-marketing.com/index.php?p=whitepaper_bg

Можете да предоставите и специална отстъпка за всеки, който изпрати запитване по е-мейл до определен срок или попълни специална форма на Вашия уеб сайт. След като потенциалният клиент бъде запознат със стойността на информацията, предоставена чрез информацията за продукта, той ще бъде щастлив да закупи жизнено необходимата му информация на изключително изгодна цена.

Следва продължение в част 3 на третия аспект на човешката природа, който има най-голямо влияние върху Интернет маркетинга “СТРАХЪТ ОТ ГРЕШКА И ВЗИМАНЕ НА ПОГРЕШНО РЕШЕНИЕ” и как да го преодолеем.

..........................................................................................

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ПРАКТИЧЕСКИЯ СЕМИНАР “Guerrilla Marketing: Интернет маркетингът за твоя УСПЕХ!”

30.04.2010 /петък/, София, Elieff Център за Обучение и Култура на Американски Университет в България в София, Студентски град.

За 1 ден ще научите защо Интернет маркетингът е най-ефективният маркетинг комуникационен канал за привличане на нови клиенти, кое работи в Интернет, кое не работи в Интернет и защо, подкрепено с много примери от българската практиката! Ще срещнете проактивни хора като Вас и ще споделим този ден заедно!
За повече информация и онлайн регистрация, посетете: http://www.guerrilla-marketing.eu/

Ето какво споделя за практическия семинар, г-н Дянко Дянов, собственик на фирма “Видар”, специализирана в индивидуално производство на мебели, интериори, строителство и ремонти: http://www.vidarbg.com/


Няма коментари:

Публикуване на коментар