неделя, 18 януари 2015 г.

Кой е модерният цвят на 2015?

Guerrilla Marketing обръща особено внимание на психологическото влияние на цветовете и с какво те се свързват в съзнанието на нашите клиенти. Чрез цветовете Вашият маркетинг може да „шепти“, „да искри“ и „да привлича“...
Всяка година Pantone Color Instutite прогнозира кой ще бъде цветът на годината, на база проучване на цветовете сред индустриите и тяхното психологическо влияние. Leatrice Eiseman е лидерът на това ежегoдно проучване и е един от най-уважаваните консултанти в света в областта на цветовете и тяхното психологическо влияние.
За 2015 година модерният цвят на годината е цветът на Марсала. 


По схемата на Pantone цветът е:
PANTONE Marsala18-1438

Цветът "Марсала" е червеникаво-кафяв, вдъхновен от сицилианското вино„Марсала“, което се произвежда в околностите на Марсала и Трапани на остров Сицилия.  
„Марсала“ е еднакво привлекателен както за жените, така и за мъжете. „Той е силен, груб, засищащ и удовлетворяващ цвят, сърдечен, но стилен, универсално привлекателен и лесно може да навлезе в модата, красотата, индустриалния дизайн, мебелите и интериора. Сицилианското червено притежава тежест и блясък. То допринася за увереността и самочувствието на човек, който се облича и обгражда в него. Марсала“ може да е само акцентът, който придава уют и топлина на стаята с една захвърлена върху дивана червена възглавница, или маникюрът, който се откроява върху изискания спокоен тоалет или фин акцент, цвете върху бялата празнична покривка, шал или камък на пръстена” споделя Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone Color Institute ®. 

Вижте  страхотните примери на „Марсала“ в моя Pinterеst board,  посветен на цветовете >> 


„Марсала“
насърчава към творчество и експериментиране.  

Цветът на 2014 г. бе цветът на сияйната орхидея
, който е завладяващ,  магически, загадъчно лилав, а през 2013 г. модерният цвят бе изумрудено зеленият, изпълнен с блясък и очарование.


Споделям с Вас и статиите за влиянието на формите и цветовете:

Eто как Guerrillas възприемат “Влиянието на цветовете в маркетинга” >> 
“Как жените имъжете възприемат формите и цветовете и как те им въздействат” >>

Да е изпъстрена 2015 година за Вас с прекрaсни цветове и нови възможности! Пожелавам Ви годината да е заредена със стил,
творчество и експериментиране!

Присъединете се към Guerrilla Marketing групата във Facebook, за да споделяме заедно добрите примери!


..........................................................................
Жанет Найденова
Маркетинг консултант
Certified Master of Guerrilla Marketing Coach
GSM: +359 888 616 498
twitter: @jnnmarketing

Няма коментари:

Публикуване на коментар