неделя, 27 януари 2013 г.

Кой е модерният цвят за 2013 година?


Прекрасният неделен ден и позитивният заряд у мен ме вдъхновиха да напиша днешния пост за цвета на 2013 година. Guerrilla Marketing обръща особено внимание на комуникацията чрез цветовете! Цветовете, които използвате във Вашите маркетинг средства – офис консумативи, знаци, декора на Вашия офис, брошурите, визитките, уеб сайта, корпоративния Ви блог, играят важна роля за мотивацията на хората. Цветът от психологическа гледна точка може да бъде невероятно вдъхновяващ!
Guerrilla Marketing обръща особено внимание на психологическото влияние на цветовете и с какво се свързват те в съзнанието на нашите клиенти. Ето как Guerrillas възприемат “Влиянието на цветовете в маркетинга”: http://jnnmarketing.blogspot.com/2009/03/blog-post_09.html
Всяка година Pantone Color Instutite прогнозира кой ще бъде цветът на годината, на база проучване на цветовете сред индустриите и тяхното психологическо влияние. Leatrice Eiseman е лидерът на това ежегдно проучване и е един от най-уважаваните консултанти в света в областта на цветовете и тяхното психологическо влияние.
За 2013 година модерният цвят на годината е цветът на скъпоценния камък изумруд.

По схемата на Pantone цветът е:
Emerald PANTONE 17-5641Цветът в CMYK е Cyan 86% - Magenta 8% -Yellow 56% - Black 0%.
Изумрудено-зеленият цвят е ярък, засилва нашето чувство за благосъстояние, изпълва ни с  вдъхновяващо прозрение и насърчава към баланс и хармония. Най-често се свързва с блестящи скъпоценни камъни и се възприема като изискан и луксозен цвят. Сияйен, ярък, изомрудено-зеленият цвят е цветът на елегантността и красотата, който повишава чувството ни за благополучие, равновесие и хармония.Зеленият цвят също така е цветът на растежа, обновяването и просперитета.  
"Зеленото е най-често срещаният цвят в природата - човешкото око вижда по-зелено, отколкото всеки друг цвят в спектъра", споделя Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone Color Institute ®. 


Изумруденият цвят е изпълнен с блясък и очарование, комуникира чувство на яснота, обновяване и подмладяване, което е толкова важно в днешния сложен свят. 
Ето един пример на лого от бизнеса в модерния изумрудено-зелен цвят - логото на “Ин Тайм” ООД, кореспондиращо на визията на компанията www.intime.bg .
Споделям с Вас и статията за влиянието на формите и цветовете:
“Как жените и мъжете възприемат формите и цветовете и как те им въздействат”:

Вижте кой бе модерният цвят за изминалата година >>

Да е изпъстрена годината Ви с прекрaсни цветове и нови възможности! Пожелавам 2013 година да е заредена с позитивна енергия, оптимизъм и изтънченост :-)

Присъединете си към Guerrilla Marketing групата във Facebook, за да споделяме заедно добрите примери:

Жанет Найденова
Маркетинг консултант
Certified Master of Guerrilla Marketing Coach
twitter: @jnnmarketingНяма коментари:

Публикуване на коментар