петък, 10 януари 2014 г.

Кой е модерният цвят за 2014 година?


Цветовете са неспирно вдъхновение! Това вдъхновение е навсякъде около нас! То идва от природата, от нещата, които виждаме всеки ден и които чувстваме.

За
Guerrilla Marketing комуникацията чрез цветовете e изключително важна за мотивацията на хората, психологическото влияние, което оказват върху решението за покупка и с какво се свързват те в съзнанието на нашите клиенти.  Цветът от психологическа гледна точка може да бъде наистина невероятно вдъхновяващ!
Всяка година Pantone Color Instutite прогнозира кой ще бъде цветът на годината на база проучване на цветовете сред индустриите и тяхното психологическо влияние с лидерството на LeatriceEiseman - един от най-уважаваните консултанти в света в областта на цветовете и тяхното психологическо влияние.

За 2014 година модерният цвят на годината е цветът
на сияйната орхидея. Той е завладяващ, той е магически, той е загадъчно лилавТой е PANTONE ® 18-3224 Radiant Orchid!




PANTONE ® 18-3224 Radiant Orchid
Цветът в CMYK (CMYK for TPX) е Cyan 33% - Magenta 72% -Yellow 0% - Black 0%.

Едно приказно съчетание на фуксия, лилави и розови полутонове, Radiant Orchid вдъхва доверие и излъчва голяма радост, любов и здраве. Това е един завладяващ лилав цвят, който привлича със своя чар изкусителността във вас.

"Radiant Orchid достига до нас през колелото на цветовете, за да заинтригува окото и провокира въображението. Приканващ към иновации, Radiant Orchid насърчава творчеството и креативността, които в днешно време са изключително много ценени ", споделя LeatriceEiseman, изпълнителен директор на Pantone Color Institute ®. 
В модната индустрия този сезон, потребителите търсят състояние на дълбоко, емоционално и артистично равновесие. Докато тази необходимост за стабилност се отразява в състава на палитрата за този сезон, присъщата гъвкавост на отделните цветове позволява експериментиране с нови външен вид и цвят комбинации.
Най-добрите цветове за дамска мода за пролет 2014 са:

В бизнеса лилавият цвят се свързва с одухотвореност, с нещо скъпо струващо, кралско и мистериозно. В бизнеса, той е абсолютно подходящ за артистичните среди.
Ето един пример на лого от бизнеса в модерния Radiant Orchid – новото лого на Yahoo!









Докоснете се до стихващите дъха цветове на Radiant Orchid в Pinterest тук: http://www.pinterest.com/janetnaidenova/colors/

Споделям с Вас и статиите за цветовете и формите в Guerrilla Marketing  блогa:


Пожелавам Ви 2014 да е много креативна за Вас и завладяваща, като цветът Radiant Orchid J

* * * 
Присъединете си към Guerrilla Marketing групата във Facebook, за да споделяме заедно добрите примери!

С уважение,

Жанет Найденова
Маркетинг консултант
Certified Master of Guerrilla Marketing Coach
twitter: @jnnmarketing

Няма коментари:

Публикуване на коментар